Клюєв вважає свою і Сівковича причетність до розгону Євромайдану “політичною драматургією”

19 Грудня 2013, 13:30

Він нагадав , що "сам зголосився" дати свідчення в Генпрокуратурі, щоб спростувати "явні інсинуації з приводу мого прізвища" у ЗМІ у зв'язку з кривавими подіями на Майдані. Він поскаржився, що "певні політики намагаються у чомусь мене звинуватити, якось прив'язати до цього питання" .

"Я відповів на всі питання, після чого була заява Генеральної прокуратури про те, що ніякого відношення до цих подій я не маю" , – нагадав Клюєв.

Що стосується відповіді на питання про участь у розгоні Євромайдану заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, Клюєв заявив, що "мій заступник теж ніякого відношення до цього процесу не має. Точно також – це прояви політичної драматургії" .

При цьому події в ніч на 30-те листопада Клюєв назвав "великою трагедією" і "найчистішої води провокацією".

 "Те , що постраждали невинні люди , це – горе. Це дуже погано. Я вважаю, те, що сталося, було найчистішої води провокацією. Цим зараз займається Генеральна прокуратура, визначає людей, які конкретно давали якісь команди, і які виконували ці команди" , – цитує Клюєва його прес -служба.

Нагадаємо, 14 грудня під час брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Президент Віктор Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

ЗМІ опублікували частину протоколів одночасного допиту Генпрокураторою Сівковича, Коряка і Олександра Попова. Документи свідчать про те, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Опозиція вимагає арешту  Клюєва.

У свою чергу Генпрокуратура після допиту Клюєва заявила, що той не причетний до розгону Євромайдану.