Опозиція зрозуміла, що РНБО перетворюється в раду національної небезпеки

16 Грудня 2013, 12:57

“Зараз в нашій розмові Генпрокурор підтвердив, що всі ці три особи знаходилися в одному кабінеті, і з цього кабінету вони контролювали перебіг подій на Майдані”, – зазначив Кличко.

Він наголосив, що Рада національної безпеки і оборони «перетворюється в раду національної небезпеки», якщо звідти виходять накази силою розганяти мирних демонстрантів.

“Ми закликали Генпрокурора зробити все можливе, щоби свідки не змінювали свідчення, щоби свідкам не загрожували, щоби вони дали правдиві покази. Слідство повинно спрацювати так, щоби всі посадовці, в тому числі ті, хто віддавав наказ, – керівництво тих, хто сьогодні дає свідчення, – понесли відповідальність”, –  підкреслив Кличко.

Як повідомлялось, 14 грудня під час брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за розгін Євромайдану покарають секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Президент Віктор Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

 ЗМІ опублікували частину протоколів одночасного допиту Генпрокураторою Сівковича, Коряка і Олександра Попова. Документи свідчать про те, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Опозиція вимагає арешту і допиту Клюєва.