Прикордонники заявляють, що Кличко не дочекався митного контролю в Кривому Розі

24 Листопада 2013, 19:25

У відомстві повідомили, що  о 12.40 в аеропорту "Кривий Ріг" здійснив позапланову посадку  чартерний рейс, на борту якого перебував Віталій Кличко. 

«Він пройшов прикордонний контроль, в ході якого був проінформований про необхідність проходження митного контролю" – заявили у відомстві, вказавши, що у той момент  працівника митної служби в аеропорту не було.

Як повідомили прикордонники, Кличко відмовився чекати їх прибуття, вказавши, що немає часу,  та поїхав.

"Таким чином, громадянин Віталій Кличко порушив режим пропуску через держкордон відповідно до статті 202 Кодексу про адміністративні правопорушення" , – підкреслили в прикордонній службі.

У відомстві додали, що проінформували про цей інцидент Верховну Раду та інші компетентні органи.

У прикордонній службі відзначили, що чартерний рейс летів з Гамбурга (Німеччина) в Київ, однак у зв'язку з погодними умовами приземлився в Кривому Розі Дніпропетровської області.

Вказано, що митна служба в аеропорту цього міста працює за попередньою заявкою і, відповідно, митників на місці ще не було.

Відповідно до статті 202 Кодексу про адміністративні правопорушення, порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через держкордон України тягне за собою "попередження або накладення штрафу на громадян до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів  – 51 грн, а на посадових осіб – від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  – від 51 грн до 119 грн.

 В той же час, як повідомили партія УДАР, Віталій Кличко, виступаючи на євромітингу на Європейській площі в Києві, заявив, що  «влада дала команду не саджати його літак в аеропортах «Бориспіль» та «Жуляни», а також постійно зупиняти його автомобіль, коли він їхав з Кривого Рогу до Києва на мітинг».