Депутат Європарламенту Ребекка Гармс: “Для мене стала сюрпризом грубість Києва щодо асоціації”

24 Листопада 2013, 16:51

 “Для мене став великим сюрпризом такий грубий шлях, який президент Янукович та уряд вирішили застосувати для замороження переговорів про угоду про асоціацію. Я не очікувала цього, і сподівалася, що рішення не було прийнято, однак, очевидно, що був дуже великий тиск з боку Росії, а також геополітичні роздуми, політична стратегія українського уряду призвела до цього несподіваного завершення переговорів”, – сказала вона.

 Разом з тим, німецький депутат висловила очікування, що з європейського боку ніхто не закликатиме до закриття дверей перед Україною щодо угоди про асоціацію.

  “Ми маємо цілі, але ми також маємо умови, але двері не закриті, і я дуже серйозно хотіла б бачити цю угоду підписаною”, – зазначила Ребекка Гармс.

Вона також висловила підтримку учасникам акцій за євроінтеграцію в Україні.

“Я зараз стежу шляхом телефонних переговорів з численними друзями в Україні за тим, що відбувається, і я бачу дуже сильну проєвропейську реакцію в Києві та багатьох інших містах. Я бачила фото, які надсилали мені через соціальні медіа, і я бачила багато європейських та українських прапорів, і мені подобаються ці фотографії, і я підтримуватиму ідею угоди про асоціацію”, – наголосила вона.

Читайте також: Думки західних політиків про відмову українського уряду від євроінтеграції