Міліція не побачила фальсифікації поправки “проти Кличка”

7 Листопада 2013, 16:56

Правоохоронці вказали, що  під час розслідування було проведено почеркознавчу експертизу, «якою було підтверджено, що підпис на документах поправками до Податкового кодексу належить народному депутатові Ігорю Бриченко».

Попри те, що Бриченко відмовився надати слідству зразок свого підпису, «зразки його почерку були доступні правоохоронцям з інших наявних документів та на їх основі і була проведена експертиза».

Також вказано, що технічна експертиза підтвердила, що всі сторінки документу були надруковані на одному принтері з використанням однакового тонеру та на однаковому папері   «Експертиза не виявила жодних ознак монтажу», – йдеться у повідомленні.

У міліції повідомили, що під час вивчення документів, які подавалися до секретаріату ВР, було встановлено, що поправки, які були предметом розгляду, містилися і в першому, і в другому варіанті змін до Податкового кодексу, які офіційно зареєстровані від імені Бриченка.

Як повідомив співрозмовник УНН зі столичної міліції, під час слідства були допитані народні депутати з профільного комітету парламенту, а саме   Катерина Ващук, Віталій Хомутинник, Ігор Циркін та Сергій Гордієнко. У своїх свідченнях, як зауважили у міліції, вони повідомили, що поправки, які розглядалися на засіданні комітету та поправки, які були внесені на розгляд ВР у сесійній залі повністю ідентичні.

Крім того слідство опитало авторку заяви про правопорушення Оксану Продан, а також співробітників секретаріату Верховної Ради.

Як повідомили у міліції, після проведення згаданих слідчих дій кримінальне провадження було закрито за п.1 ч. ст. 284 ККУ – відсутність події кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 24 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків.

Опозиція заявила, що таким чином готуються підстави для нереєстрації кандидатом у президенти Віталія Кличка, котрий має право на проживання в Німеччині. Автором скандальних поправок до Податкового кодексу, називали депутата "Батьківщини" Ігоря Бриченка. При цьому він не голосував за цей законопроект в цілому, а згодом взагалі відхрестився від скандальних поправок.

25 жовтня депутат від УДАРу Оксана Продан  подала до Генпрокуратури скаргу на фальсифікацію "поправки проти Кличка". 

За її заявою прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.351 (створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (підроблення офіційного документа).

1 листопада народний депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Бриченко дав свідчення  у Головному слідчому управлінні МВС у провадженні.Він підтвердив, що є автором 31 поправки до законопроекту, однак ствердив, що не подавав дві поправки, які можуть зашкодити лідеру УДАРу Віталію Кличку на президентських виборах.

Бриченко заявив, що експертиза його підпису є недоцільною, оскільки на останній сторінці документу з переліку поправок підпис дійсно його, а от "аркуші, які всередині, замінені, і в них додано дві сфальшовані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що зафіксовано стенограмою засідання".