У Держкордоні вважають колючий дріт на російсько-українському кордоні звичною справою

28 Жовтня 2013, 13:06

"Проблема створена абсолютно штучно. Адже точно такі ж інженерні засоби використовуються і на західному кордоні України", – пояснив Астахов.

За його словами, такий вид інженерного облаштування держкордону разом з низкою інших засобів, зокрема, рови, вежі, тепловізори, спрямований на боротьбу з нелегальними мігрантами та контрабандою, і використовується ще з радянських часів на різних ділянках українського кордону.

Як повідомлялось, російські прикордонники почали встановлювати огорожу з рядами колючого дроту на кордоні з Україною, зокрема, в Луганській області.

Нагадаємо, за офіційною інформацією МЗС України процес демаркації кордону з Росією ще не завершився, втім, спостерігається "позитивна динаміка".

Делімітацію (юридичне затвердження) кордону Україна завершила з усіма державами, за виключенням морської ділянки українсько-російського державного кордону.

Раніше РФ і Україна домовилися про створення спрощеного пропускного пункту для жителів прикордонних районів в Луганській області, проте грошей для реалізації цього проекту не знайшли.

У квітні 2012 року набула чинності угода про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації.