У Пшонки запевняють, що опозиція не скаржилася в ГПУ на “фіскальні обмеження” для Кличка

25 Жовтня 2013, 12:59

"Заяви народних депутатів про звернення до Генеральної прокуратури не відповідають дійсності… жодних звернення щодо яких-небудь порушень при внесенні змін до Податкового кодексу у Верховній Раді, у відомство не надходило", – сказано в повідомленні.

Також у ГПУ підкреслюють, що у разі надходження відповідних звернень до відомства, вони будуть розглянуті відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо,  24 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків. Ініціатори законопроекту – Кабінет Міністрів. Після прийняття законопроекту трибуну Верховної Ради заблокували депутати-опозиціонери.

Згодом вони пояснили, що у законопроекті містилися дві поправки, які можуть завадити лідеру УДАРУ Віталію Кличку балотуватися на виборах президента України у 2015 році. 

Автором скандальних поправок до Податкового кодексу, називали депутата "Батьківщини" Ігоря Бриченка. Він  заявляє, що не має відношення до внесених  поправок та не голосував за законопроект.

У фракції "Батьківщина"  заявили, що Ігор Бриченко написав заяву в ГПУ  щодо фальсифікації поправки, внесеної до законопроекту про  зміни до Податкового кодексу від його імені.  Бриченко також заперечує, що подавав які-небудь поправки до законопроекту  про внесення змін до кодексу.

Мова йде про статтю 170 кодексу, яку Рада доповнила абзацом: "У випадку, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної країни, вона вважається такою, що не проживає в Україні".