Прокуратура передає до суду справу племінника екс-ректора Мельника

25 Жовтня 2013, 12:30

Згідно з інформацією правоохоронців, колишній заступник начальника Солом’янського райвідділу податкової  Олександр Мельник, "зловживаючи службовим становищем шахрайським шляхом отримав велику суму грошей". 

Як зазначено у відповіді на запит, "за скоєння подібного злочину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років".

Як відомо, Олександр Мельник,  племінник  екс-ректора Державної податкової академії  – Петра Мельника,  був затриманий у  березні 2008 року за хабар  $30 тис.  Податківця було викрито на робочому місці під час одержання  хабара від бізнесмена за непроведення перевірок на його підприємстві. Він провів місяць у СІЗО, а потім був звільнений.

Після закінчення слідства прокуратура направила документи до Солом'янського районного суду для розгляду по суті. У червні 2012 року суд прийняв рішення про повернення матеріалів справи для проведення додаткового розслідування.

Розслідування проводиться за ч.3 ст.364 ККУ – зловживання службовим становищем з боку працівника правоохоронного органу та ч.4 ст. 190 ККУ – шахрайство в особливо великому розмірі.

Окрім того прокуратура оскаржує продаж міськрадою Ірпеня за заниженою ціною 12 га землі сестрі екс-ректора – Олені Мельник