У Кличка закликають громадян захистити вибори у проблемних округах від фальсифікацій

17 Жовтня 2013, 12:45

«Разом ми зможемо упередити фальсифікації та наблизити українські вибори до європейських стандартів», – йдеться у повідомленні. 

В партії наголосили, що вибори, які відбудуться у п’яти «проблемних» округах, стануть генеральною репетицією президентських виборів 2015 року, і саме в цих округах влада відпрацьовуватиме брудні технології.

«Суть цих технологій – забезпечення перемоги провладних кандидатів за будь-яку ціну. В хід йтимуть погрози, шантаж, підкуп, маніпуляції свідомістю, поливання опонентів брудом. Діятиме цинічний, протиправний і антигуманний принцип – мета виправдовує засіб», – йдеться у повідомленні.

В УДАРі наголошують, що громадянське суспільство має долучитися до захисту волевиявлення українців, оскільки брудні технології влади підривають саму основу демократії – реалізацію волі громадян.

«Ми не повинні допустити, щоб замовники і виконавці фальсифікацій залишалися безкарними. Ми не можемо допустити, щоб маніпуляції з вибором людей стали нормою політичного життя. Інакше Україна не може претендувати на приєднання до цивілізованого європейського співтовариства», – зазначається в заяві партії.

Як повідомлялось, до ЦВК вже подали документи 18 кандидатів на вибори у проблемних округах.

Нагадаємо, 3 жовтня Центральна виборча комісія завершила підготовку виборчого процесу для повторного голосування в п'яти проблемних округах.

Верховна Рада призначила вибори народних депутатів у п’яти проблемних округах на 15 грудня 2013 року.

16 жовтня у п’яти одномандатних округах розпочалася виборча кампанія.

8 жовтня Верховна Рада виділила Центрвиборчкому 49 млн грн, з яких майже 32 млн призначені для виборів у проблемних округах.

Читайте також: Перевибори у п’яти округах: опозиція стартує з перешкод