Суд не знайшов причин забороняти Герезі збирати нелегітимну Київраду 2 жовтня

1 Жовтня 2013, 12:53

«Ці ухвали Окружного суду винесені без повідомлення сторін. Станом на 11:30 у письмовому вигляді до сторони позивачів вони не надійшли. Кличко і група народних депутатів обґрунтовували свій позов грубим порушенням їх права на інформацію. І у разі проведення зборів депутатів Київради 2 жовтня, порушення цього права буде невідворотним, тобто таким, що неможливо буде потім усунути або виправити навіть у разі задоволення позову», – зазначив Бондаренко.

Він наголосив, що своїм рішенням судді Окружного адмінсуду Києва повністю знівелювали конституційне право громадян України на інформацію, в тому числі публічну.

«Влада сьогодні буде йти на будь-які кроки, аби і в подальшому за допомогою кишенькових суддів і силовиків забезпечувати проведення незаконних засідань Київради і ухвалення нею нелегітимних рішень», – вважають в УДАРі.

Як повідомлялось, Віталій Кличко і група народних депутатів від УДАРу 26 вересня звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київської міської ради VI скликання.

Нагадаємо, на 2 жовтня заплановане проведення сесії Київської міської ради.

Опозиція вважає діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною від 2 червня та наполягає на проведенні позачергових виборів.

29 травня Конституційний Суд постановив, що вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року. Ініціатором звернення до КС виступила Партія регіонів.

Позначки: