Трьох київських міліціонерів підозрюють у вибиванні зізнання в 59-річної жінки

1 Жовтня 2013, 01:29

Прокуратура встановила, що  у червні 2013 року троє співробітників Оболонського райуправління міліції (оперуповноважений кримінального розшуку та двоє інспекторів ППС),   у службовому кабінеті, силою намагалися змусити киянку зізнатись в крадіжці мобільного телефону.

«Міліціонери нанесли жінці удари руками по голові та тулубу, а також гумовим кийком по ногам», – йдеться в матеріалах розслідування.  

 Міліціонерам вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення службових повноважень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Крім того, прокуратура заявила клопотання про відсторонення підозрюваних від займаних посад.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецька відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання владою та збуту наркотичних засобів міліціонерами одного з райвідділів міста. Оперуповноважені одного з райвідділів міліції змушували жінку збувати наркотичний засіб «канабіс», погрожуючи ув’язнити її за зберігання наркотиків.