Кличко просить суд заборонити Київраді збиратись 2 жовтня

26 Вересня 2013, 13:37

У позові зазначається, що відповідно до пункту 7 статті 22 Регламенту Київради, рішення про проведення пленарного засідання доводиться до відома депутатів Київради і населення міста Києва не пізніше, ніж за десять днів до цього засідання.

“Водночас, розпорядження заступника міського голови – секретаря Київради від 18 вересня 2013 №57 “Про проведення 02.10.2013 пленарного засідання  ХІІ сесії Київської міської ради VI скликання” не доведене до відома населення міста Києва, оскільки у жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган – газету "Хрещатик", не опубліковане. Всупереч нормам пункту 7 статті 22 Регламенту Київради перелік питань, які попередньо планують винести на розгляд Київради до населення столиці також не доведений”, – йдеться у позові.

Крім того, депутати від УДАРу подали ще один позов з вимогою зобов'язати київську владу оприлюднити проекти рішень, передбачені до розгляду на 2 жовтня.

“Відповідно до частини третьої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, оприлюднюються не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою ухвалення. Натомість, проекти рішень, передбачені до розгляду на засіданні депутатів Київради 2 жовтня, всупереч вимогам частини третьої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації”, не оприлюднені жодним чином”, – йдеться у позові.

Ударівці вимагають визнати неправомірними дії Київської міської ради та Галини Гереги щодо неоприлюднення проектів рішень, передбачених до розгляду на засіданні депутатів Київради. І зобов’язати Київраду VI скликання та Галину Герегу  оприлюднити їх відповідно до закону «Про доступ до публічної інформації».

Як відомо, на 2 жовтня заплановане проведення сесії Київської міської ради.

Опозиція вважає діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною від 2 червня та наполягає на проведенні позачергових виборів.

29 травня Конституційний Суд постановив, що вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 року. Ініціатором звернення до КС виступила Партія регіонів.

Позначки: