Данилишина допитали в Чехії

18 Вересня 2013, 17:37

"У Чехії Данилишина допитували чеські правоохоронці у присутності співробітників Генеральної прокуратури України згідно з  міжнародно-правовим дорученням слідчого. Данилишин давав свідчення в рамках декількох кримінальних проваджень" , – сказала Фролова.

При цьому вона наголосила, що колишній міністр був у статусі свідка.

Заступник генпрокурора не уточнила, в рамках яких кримінальних  проваджень допитували Данилишина, вказавши, що ці питання не стосуються її компетенції.

Як відомо, Богдан Данилишин, який очолював міністерство економіки в уряді Юлії Тимошенко в 2007-2010 роках, у серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук.

У середині серпня 2010 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдання Данилишиним збитків державі на 4,5 млн гривень під час схвалення застосування міжнародним аеропортом «Бориспіль» процедури державних закупівель в одного учасника.

19 жовтня його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу. Чехія надала Богдану Данилишину політичний притулок. Українська сторона наполягала на його екстрадиції.

На початку березня 2013 року МВС повідомило, що кримінальне провадження щодо Данилишина закрили 12 грудня 2012 року через відсутність складу злочину.