У Раді може з’явитись нова фракція чи група

2 Вересня 2013, 09:47

"Вже щосили відчувається наближення президентських виборів. Кожен з опозиціонерів  тягнутиме ковдру на себе, і це ще більше загострить ситуацію", – заявив Чечетов "КоммерсантЪ-Украина".

За його словами, в результаті "у парламенті суттєво зміниться розстановка сил".

"Через поведінку опозиції в їхніх фракціях збільшиться кількість депутатів, які хочуть працювати конструктивно. Тому я не виключаю створення в Раді нової фракції або депутатської групи, яка буде співпрацювати з нами", – зазначив Чечетов.

В опозиції зі свого боку вважають, що конфлікти можуть розгорітися в самій більшості.

"У Партії регіонів буде серйозний розкол на темі інтеграції в ЄС, оскільки частина депутатів налаштована на те, щоб саботувати цей процес заради співпраці з Росією", – заявив народний депутат від «Свободи» Ігор Мірошниченко.

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, такий конфлікт може призвести до переформатування конфігурації в парламенті.

"У керівництві фракції Партії регіонів не зможуть розраховувати на частину своїх соратників, а також на голоси комуністів. Тому не виключено, що буде внесено зміни до регламенту, які знизять до 14-15 людей поріг для формування нової фракції з числа мажоритарників", – пояснив він.

Нагадаємо, третя сесія Верховної ради VII скликання розпочнеться у вівторок, 2 вересня. Спікер Володимир Рибак заявив, що на першому сесійному тижні парламент планує  прийняти сім законів, що стосуються євроінтеграції України.