На Різдво у французьких друзів Камі та Матільди уперше скуштувала фуа-гра. Цей найніжніший у світі печінковий паштет не що інше, як цироз, розбухла печінка примусово загодованого гусака. Французи визнають, що «їхнє сало» – найулюбленіша національна страва – продукт знущання над твариною. Але охоче смакують такими недешевими ласощами на Різдво та інші великі свята, ще й пригощають гостей, хоча цю страву і заборонили у деяких штатах США, Ізраїлі та низці європейських країн. Напевно, тут немає чим хвалитися, але моя бабця теж свого часу товкла гусей кукурудзою, щоб м’ясо було жовтіше. Але я й не хвалюся. Взагалі коли я їм, то мовчу.
Життя це фуа-гра
5 Лютого 2010, 12:34