Про це повідомила сьогодні на прес-конференції головний санітарний лікар Одеської області Любов Засипка.
За її словами, під час перевірки з’ясувалося, що «персонал ресторану є або хворим на сальмонельоз, або його носієм. Крім того, для обслуговування випускного на кухню було незаконно найнято п’ятеро некваліфікованих працівників, які не мають медичних книжок».
Головний санлікар додала, що «відвідувачі ресторану могли заразитися гострою кишковою інфекцією через страви, приготовані одним з найнятих робітників кухні, який не дотримувався правил особистої гігієни. Медиками виявлені палички сальмонели у 9 з 22 студентів, які звернулися за медичною допомогою».
«Зараз ресторан закритий, за матеріалами дослідження адміністрація ресторану оштрафована на максимальну суму – 425 грн, проте пацієнти інфекційної лікарні мають намір подати до суду на винуватців харчового отруєння», – резюмувала Засипка.
Нагадаємо, 26–28 травня в Одеську інфекційну лікарню з діагнозом «гастроентероколіт» було госпіталізовано 22 випускники Національного університету «Одеська юридична академія», які відзначали закінчення навчання в ресторані «Золотий берег».
Сьогодні фахівці санітарно-епідеміологічної станції Київського району Одеси, що проводили лабораторні дослідження зразків харчових продуктів у тимчасово закритому ресторані, оголосили попередні висновки: випускники могли отруїтися млинцями з ікрою і шашликами.