В Україні збільшилося виробництво вина

11 Жовтня 2010, 17:26

За вісім місяців 2010 року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, в Україні збільшилися обсяги виробництва виноградних вин на 62,3%, що становить 22,4 млн. декалітрів.

Про це Тижню повідомили у прес-службі ДПАУ.

Загалом, обсяги реалізованої виробниками виноробної продукції на внутрішній ринок складають: коньяку – понад 1,7 млн дал, водночас за січень-серпень 2010 року на 2% збільшились обсяги реалізації шампанського та ігристих вин, що становить понад 2,4 млн дал, вин виноградних – на 66,9% (22,3 млн декалітрів).

За результатами аналізу звітних даних обсяги виробництва виноробної продукції складають: коньяку – понад 1,8 млн. дал, шампанського та ігристих вин – 2,8 млн. дал.

Обсяги реалізованої виробниками виноробної продукції на експорт складають: коньяків – 0,05 млн дал, шампанського та ігристих вин – понад 0,28 млн декалітрів.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 25,5% реалізація на експорт вин виноградних, що становить і складає понад 0,7 млн декалітрів.

За результатами аналізу звітних даних за січень-серпень 2010 року обсяги виробництва горілки та лікеро-горілчаних напоїв склали 35,6 млн декалітрів.

У цьому сегменті алкогольних напоїв обсяги виробництва горілки складають понад 27,3 млн дал, лікеро-горілчаних напоїв – 8,3 млн. декалітрів.

Виробниками горілки та лікеро-горілчаних напоїв реалізовано за січень-серпень 2010 року на внутрішній ринок – понад 31,7 млн дал на експорт – 4,7 млн. декалітрів.

читати ще