Раціон українських військовослужбовців в зоні проведення бойових дій на Донбасі є збалансованим, а їжа калорійною. Про це заявив начальник Тилу Збройних Сил України Іван Гаврилюк.
"Калорійність харчування військовослужбовців, залучених до виконання бойових завдань доведена до 4800 кілокалорій, норми постачання їм бутильованої води – до трьох літрів на добу", – сказав він.
За його словами, норми харчування для військових, залучених до бойових дій, відповідають нормам харчування льотного складу.
Начальник Тилу ЗСУ також заявив з допомогою іноземних радників в Україні розробили нові сухі пайки за стандартами НАТО, куди вклали одноразові ложки та безполуменеві підігрівачі.
Нагадаємо, раніше в Міноборони анонсували зміни в меню військовослужбовців. Відповідні експерименти із харчуванням проводилися на базі військових частин в Академії сухопутних військ у Львові та в Одеській береговій базі ВМС.