У ВООЗ застерегли від вживання алкоголю: збільшує вразливість до COVID-19

16 Квітня 2020, 13:07

У Всесвітній організації охорони здоров'я наголосили, що вживання алкоголю не врятує від коронавірусу. COVID-19 Про це йдеться у заяві організації

 

Там додали, що алкоголь навпаки може збільшити вразливість організму до зараження, оскільки знижує імунітет. 

 

Також вживання алкоголю збільшує ризик травм, психічних розладів та насильства, наголосили у ВООЗ.

 

Там назвали фейковою інформацію про те, що спиртні напої нібито можуть захистити від хвороби. 

 

Як повідомлялося, в Україні станом на 9:00 16 квітня зафіксовано 4161 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали.

 

Нагадаємо, COVID-19 спалахнув на ринку морепродуктів в китайському Ухані (адміністративний центр провінції Хубей), який було закрито з 1 січня. Як з’ясувалося, першою інфекцію підхопила продавчиня креветок.

 

Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини. Вірус не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань. Ліків, рекомендованих для профілактики або лікування, немає.

 

Згідно з рекомендаціями МОЗ, щоб не захворіти, потрібно: уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ (мінімальна дистанція – 1,5 метра); не торкатися обличчя, зокрема очей, носа та рота; термічно обробляти продукти. У разі появи перших симптомів ГРВІ слід невідкладно звернутися до свого сімейного лікаря.

 

Зазначимо: більшість людей, які хворіють на COVID-19, переносять його як звичайний ГРВІ. ВООЗ оцінює летальність від захворювання на рівні 3,4%.