Так, у місті забороняється реалізація салатів, омлетів, рубаних виробів з м'яса, птиці і риби, соусів, картопляного пюре, відварних макаронних виробів, а також компотів і напоїв на наступний день після виготовлення.
Крім того, об'єктами громадського харчування заборонено виготовляти і продавати паштети, холодці, заливне, млинці з м'ясним і ліверним фаршем, яєчню, а також сир в натуральному вигляді.
Такі заходи будуть діяти до 1 вересня поточного року.
Контроль за об'єктами громадського харчування посилений у зв'язку зі спалахом холери в Маріуполі, а також зростанням захворюваності гострими кишковими інфекціями і сальмонельоз, пояснив Гусаков.
Так, показник захворюваності кишковими інфекціями перевищив рівень аналогічного періоду минулого року в 2,7 разів – всього було зареєстровано 80 випадків.
Захворювання на сальмонельоз перевищило показник минулого року в 2,1 рази. За перші шість місяців цього року зареєстровано 67 випадків, з них 23 – у червні.
Станом на 14 липня (з 29 травня) зареєстровано 22 випадки захворювання на холеру.
«При епідеміологічному розслідуванні випадків захворювань гострими кишковими інфекціями серед маріупольців за останні два тижні і опитуванні хворих було встановлено, що вони вживали кулінарні вироби та салати, виготовлені підприємствами громадського харчування Маріуполя», – зазначив Гусаков.
Головний санлікар міста додав, що за півроку фахівці СЕС провели 1735 перевірок підприємств громадського харчування, в ході яких було встановлено 1074 факти порушень санітарних норм і правил. Підприємства були оштрафовані на 116 800 грн, 236 з них закрили.