У Києві посилили контроль за якістю продуктів через ботулізм

1 Липня 2017, 16:26

Київська міська державна адміністрація встановила жорсткий контроль за якістю харчових продуктів, у зв’язку з випадками захворювань на ботулізм та гостру кишкову інфекцію. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

"Департаментом промисловості та розвитку підприємництва посилені заходи контролю за дотриманням операторами ринку, які здійснюють господарську діяльність з виробництва, реалізації та зберігання харчових продуктів, вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено жорсткий контроль за діяльністю комунальних підприємств – організаторів ярмарків, які несуть відповідальність за організацію та проведення ярмаркових заходів, на яких реалізуються харчові продукти.

Зазначається, що департаменту освіти і науки, молоді та спорту доручено посилити контроль за якісним та безпечним харчуванням дітей у загальноосвітніх, дошкільних, оздоровчих закладах.

Крім того, департаменту охорони здоров’я доручено  забезпечити заклади охорони здоров’я міста достатньою кількістю швидких тестів, для своєчасної діагностики інфекційних захворювань.

Нагадаємо, у Києві декілька людей отруїлися рибою, придбаною в супермаркетах, у них діагностували зараження ботулізмом. Крім того, в Запоріжжі п'ятеро людей потрапили в лікарню з діагнозом "ботулізм", щонайменше троє з них вживали в'ялену рибу.