З його слів, курсантам стало погано 8 вересня після обіду, під час якого вони їли суп і капусту з м'ясом.
Вони скаржилися на болі в животі й головний біль, а потім у постраждалих почалася блювота й діарея.
Курсанти госпіталізовані у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків) з підозрою на харчове отруєння.
Лікарі поставили їм діагноз "харчова токсична інфекція".
9 вересня стан здоров'я курсантів покращився, вони вже можуть приймати їжу.
Очікується, що хворі пробудуть у госпіталі до понеділка, поки не будуть готові результати аналізів.
У їдальнях університету взято проби продуктів, в казармах – проби повітря.
Фахівці припускають, що можливою причиною отруєння стало перевищення в 4 рази вмісту аміаку у воді, що використовувалася для приготування їжі й миття посуду.
В університеті працюють комісії Міноборони й військової прокуратури.