The Economist: Ціни на зерно у 2020 зростуть на 5%

5 Січня 2020, 16:38

Ціни на зерно у 2020 році зростуть на 5% зі зменшенням пропозиції на ринках рису й кукурудзи. Про це свідчать дані аналітичного підрозділу The Economist Intelligence Unit, опубліковані у спільному проекті The Economist і "Українського тижня" "Світ у 2020".

 

За наявними даними, індекс харчових продуктів, кормів та безалкогольних напоїв зросте на 5%.

 

«Ціни на зерно також зростуть на 5% зі зменшенням пропозиції на ринках рису й кукурудзи. Ціна на цукор — яка в середині 2019-го впала на величину, що виражається двозначним числом, — підвищиться на 3%, а високі ціни на етанол сприятимуть використанню цукрової тростини для виробництва пального. Ціни на безалкогольні напої підскочать на 9% з вичерпанням запасів кавових зерен», — пише The Economist.

 

Зауважується, що споживання стимулюватиметься зростанням доходів та різким збільшенням населення у всьому світі.

 

  •  Журнал «Український тиждень» десятий рік поспіль разом із британським The Economist видає українською мовою спецпроект «Світ у…», який пропонує аналітику та прогнози на наступний рік у геополітиці, економіці, фінансах, бізнесі, науці та культурі.