Ресторатор на війні. Шеф-кухар 47-ї ОМБр до війни відкривав заклади у різних містах світу

21 Серпня 2023, 14:05

Нове відео проєкту «Український Свідок» розповідає про головного кухаря 47-ї ОМБр «Маґура» із позивним Шеф. Чоловік має 25 років досвіду роботи у галузі громадського харчування. Він починав у пабі O’Briens у Києві, а зараз на його рахунку десятки ресторанів у різних куточках світу — Лондоні, Відні, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, ОАЕ.

Нині Шеф годує сотні бійців. «Я прокидаюсь зранку та годую людей, — розповідає Володимир. —  Можу навіть не знати, яке зараз число та час».

Темп роботи високий, на сон часом лишається по 4-5 годин. «Не стомився, але за**ався, — сміється він. — Але в цілому почуваюся бадьоро, весело».

Свою роботу чоловік характеризує так: «Це щось середнє між скульптором, художником, поетом… та доктором. А зброя моя — це черпак та ніж».

У перший день війни Володимиру подзвонив мер Броварів та попросив нагодувати 500 людей. Вийшло так, що протягом наступних двох місяців Шеф разом із двома кухарями годував цілу бригаду. За це Володимиру присвоїли нагороду — відзнаку Броварської міської ради «За заслуги перед містом».

Шеф вважає свою роботу найкращою у світі. «Я знаю, що, потрапивши сюди, я втратив в сто разів більше, ніж набуду, — розповідає він. — Але не жалкую: я дарую людям радість, віддаю їм свій потенціал. Командир каже, що, коли приїжджає кухня, то у всіх різко піднімається настрій: у бійців хвіст пістолетом — і в бій».


«Український свідок» – проєкт, створений 25 лютого 2022 року – на другий день після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Головна мета проєкту – документування подій війни та поширення фото і відео-матеріалів в Україні і за кордоном.