Присяжнюк популяризує веселий продукт харчування

6 Травня 2011, 13:48

Для цього міністерство аграрної політики та продовольства України ініціюватиме необхідні зміни до діючого законодавства та популяризуватиме культуру споживання вина як продукту харчування.

За словами Присяжнюка, для підтримки галузі виноградарства та виноробства з державного бюджету щороку виділяється 500-600 млн. грн.

«Це досить серйозний розмір підтримки з боку держави, тому це повинно стати неодмінною мотивацією для залучення додаткових інвестицій. Але для цього необхідно внести відповідні зміни до чинного законодавства», – повідомив Присяжнюк.

Загалом вітчизняне виноробство та виноградарство потребує щороку 5 млрд грн. інвестицій.

Крім того, для розвитку аграрного туризму Міністерство аграрної політики та продовольства України звернулося до уряду з проханням запровадити фестиваль вина у Ялті.

«Ми звернулися до Уряду з проханням запровадити в Україні фестиваль вина, який ми плануємо проводити на території Криму, в Ялті», – розповів Присяжнюк.

За його словами, наприклад в Угорщині близько 35-40% вина продається  в погребах, що є одним із чинників у справі заохочення нових туристів.

«Коли ми на цьому розвинемо аграрний туризм, будуть паралельно розвиватися овочівництво, садівництво й інші сегменти аграрного сектору», – переконаний Присяжнюк.

Як повідомлялось, нещодавно Присяжнюк озвучив ініціативу міністерства щодо активізації виробництва бiопалива на українських спиртозаводах у зв'язку з тенденцiєю зростання цiн на нафту.

Мiнiстр також наголосив, що виробництво бiопалива сприятиме збiльшенню посiвiв цукрових бурякiв.

Нагадаємо, 9 березня перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий заявив, що українські спиртзаводи, окрім виробництва питного спирту, також вироблятимуть технічний спирт і біопаливо.