В Ужгороді презентували туристичний маршрут "Закарпатський туристичний винний шлях".
Як передає кореспондент УНІАН, його "родзинкою" є відвідування старовинних винних погребів області та дегустація закарпатських вин.
Ідея створити такий маршрут належить приватному виноробу Олександру КОВАЧУ. Її підтримали інші приватні виробники сонячного напою і, спільно з
Управлінням з питань європейської інтеграції та туризму і курортів Закарпатської ОДА, розробили цей туристичний маршрут.
"Туристичний винний шлях" – це триденний тур Ужгородським, Мукачівським та Берегівським районами області. Маршрут пролягає через старовинні закарпатські фортеці, термальні басейни Берегівщини, найдовшу в Європі липову алею в Ужгороді і винні підвали.
У дегустаційних залах шанувальникам сонячного напою запропонують як відомі закарпатські марочні вина, як от "Троянда Закарпаття", так і нові, нещодавно створені знавцями виноробної справи. Наприклад, вино з чотирьох видів лісових ягід. Також туристів частуватимуть закарпатською кухнею, жодна зі страв не повторюється.
Тур побудований за схемою "все включено".
Закарпатський винний шлях – перша спроба популяризувати в Україні винний туризм, повідомив кореспонденту УНІАН О.КОВАЧ. "Домашнє вино і сільський туризм – речі нерозлучні. Тому ми пішли шляхом приватних виноробів з Угорщини, які реалізовують себе через "зелений" туризм", — зазначив він.