На сайті експерти https://alcomag.com.ua/ сформували велику і різноманітну колекцію вин від кращих виноробів Європи і Нового Світу. Скористайтесь послугами персональних сомельє і підберіть ідеальний напій для свого смаку і випадку!
Особливості поєднання вина і фруктів
Фрукти належать до класичних винних закусок, хоча це не означає, що будь-яке вино буде смачним з будь-яким фруктом. Деякі пари стали безпрограшними, наприклад, полуниця з шампанським, а інші – можуть просто зіпсувати настрій.
Так, найбільш популярні сьогодні сухі вина будуть універсальним доповненням для печених фруктів, які є менш сухі, ніж свіжі. І червоне Мерло, і біле Шардоне, витримане в бочці, можна сміливо подавати із запеченими яблуками, грушами. Для пікантності прикрасьте їх корицею або гілочкою розмарину.
З чим подавати свіжі фрукти
Підбір вина для свіжих фруктів вважається досить складним, а в колах гурманів ще й спірним питанням. Досвідчені сомельє кажуть, що це дуже тонка річ, і потрібно орієнтуватися на свої смакові відчуття, а не заганяти себе в строгі рамки правил.
ALCOMAG надає декілька найбільш універсальних і усталених сполучень:
- Ігристі вина чудово поєднуються зі свіжою полуницею і цитрусовими.
- Біле вино стане вдалою парою для винограду і яблук.
- Рожеві вина найкраще розкривають свій потенціал з динями або кавунами.
- Червоні десертні сорти ідеально підходять до ягід.
- Кращою парою для червоного сухого вина стануть вишні і виноград.
- А ось кріплені вина чудово підійдуть для цитрусових фруктів, слив, різних ягід і чорносливу.
Фруктові десерти і винні пари
Як ми вже писали, у печеному вигляді фрукти набагато краще поєднуються з вином, оскільки у такий парі не буде зайвою кислоти у смаку. Якщо ви вирішили приготувати фруктовий пиріг або іншу випічку, рекомендуємо спробувати її разом з такими винами:
- Напівсухі ігристі вина.
- Білі мускатні сорти.
- Солодкий рислінг пізнього врожаю.
Відкривайте для себе нові смакові аспекти і приємні враження разом з АЛКОМАГ!