Інфекціоністи назвали причину отруєнь у київських ресторанах “Євразія”

3 Липня 2017, 13:14

Станом на ранок 3 липня звернення щодо поганого самопочуття після вживання продуктів у київських закладах харчування "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" припинилися. Про це розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олександр Овчаренко.

Він зазначив,що у чотирьох хворих підтверджено діагноз сальмонельоз, а результати аналізів решти постраждалих будуть відомі пізніше.

"Ми припускаємо, що зараження могло статися від хворої людини, яка працювала на кухні та заразила продукти. Вона могла бути прихованим носієм або приховувати погане самопочуття", – розповів Овчаренко.

Заклад, в якому отруїлися люди, не працює з 28 червня.

Нагадаємо, 28 червня було зареєструвано 16 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію через вживання суші в одному з ресторанів. Наразі кількість людей, які отруїлися, збільшилася до 34.