Фінансова виручка фірми з «Межигір’я» за рік зросла на 19000%

30 Вересня 2012, 16:08

Згідно з фінансовою звітністю фірми, виручка «Танталіту» в 2011 році підскочила на 19 000% – з 1 млн грн до 1,7 млрд грн.

Єдиний відомий проект «Танталіту» – центр здоров’я та відпочинку «Green side» площею 1 млн кв м, розташований на території президентської резиденції.

Реальним хазяїном «Танталіту» себе називає бізнесмен з Казахстану Сергій Цимбалов. На питання яким чином його фірмі так вистрілити минулого року від відповів ухильно: «У кожного є свої маленькі бізнес-секрети».

Як повідомлялось, 2011 року компанія «Танталіт», яка активне забудовує територію урочища «Межигір'я», де мешкає президент Віктор Янукович, стала одним з найбільших підприємств столиці за сумою податкового кредиту.

Крім того державна податкова інспекція у Шевченківському районі Києва встановила порушення при веденні податкового обліку компанією «Танталіт», яка орендує 127 га урочища «Межигір'я». Зокрема, фірма занизила податок на прибуток, за що на головного бухгалтера «Танталіту» накладено штраф 85 гривень.

Нагадаємо, Ссівзасновником фірми «Танталіт» виступає депутат Київської облради Павло Литовченко. Він також є співзасновником компанії ТОВ «Центравіа», у якої президент Віктор Янукович орендує вертоліт AgustaWestland – 139 італійсько-американського виробництва. Вартість оренди гвинтокрила обійдеться держбюджету 2011 року 7,5 млн. грн.

Крім того, 35% компанії «Танталіт» належить компанії Blythe(Europe) Ltd, власником якої, згідно з британським реєстром, є траст із Ліхтенштейну P&ACORPORATETRUST.

Читайте також: Фіаско кооперативу «Межигір’я»