«За попередніми висновками, етіологічними чинниками захворювання дітей є ротавірус та стафілокок, фактором передачі інфекції – сир, виготовлений на дитячій молочній кухні з порушенням технології приготування, можливим джерелом збудника інфекції – працівники дитячої молочної кухні», – йдеться в повідомленні Донецької обсСЕС.
Згідно з інформацією, дослідження виявили антиген ротавірусу в 17 дітей і двох працівників кухні. Встановлено наявність РНК ротавірусу в сімох дітей і в одній пробі харчових продуктів (сир, виготовлений 3 квітня).
Остаточний висновок про причини виникнення захворювань зроблять після завершення лабораторних досліджень, наголошують в облСЕС.
Станом на ранок 8 квітня кількість дітей, які захворіли в Донецьку, зросла до 59.
Раніше повідомлялось, що джерелом зараження дітей у Донецьку стала 70-річна працівниця молочної кухні, яка хворіла кишковим грипом.
Нагадаємо також, що 12 дітей віком від 3 до 18 років госпіталізовано 7 квітня з підозрою на бактеріально-кишкову інфекцію в Житомирі.