Серед продовольчих товарів, у торгових мережах Києва, найбільш неякісними є салати, м’ясо птиці та ковбаси. Про це повідомили у Держспоживслужбі.
Зазначається, що з метою вивчення ситуації з ринком Держпродспоживслужба Києва провела відбір продукції продовольчих та непродовольчих товарів та передала проби для досліджень до кращих акредитованих лабораторій столиці. Всього вилучено 2627 зразків продукції, з яких 15% – непродовольчі товари та 85% продовольчі.
"Серед продовольчих товарів найбільшу невідповідність мають: 56% салати; 18,6% м’ясо птиці; 14,1% ковбаси; у непродовольчих товарах : 46,2% світлові прилади; 41,7% дитячі розвиваючі іграшки; 32,2% дитячі м’які іграшки", – йдеться у повідомленні.
Повідомляється, що упродовж 2017 року Держпродспоживслужбою у Києві не допущено до реалізації близько 425 тон недоброякісних харчових продуктів, більше 245 одиниць непродовольчих товарів, накладено 229 штрафних санкцій на суму 1183503 грн та направлено до суду 34 адміністративні позови.
Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа повідомив, на проведення моніторингу в сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення і безпечності харчових продуктів виділені кошти з державного бюджету і такі дослідження уже проводяться в кожній області. За його словами, уже на початку наступного року за результатами моніторингу Держпродспоживслужба оприлюднить узагальнену інформацію по всій території України.
Нагадаємо, на початку літа у Києві зафіксували низку випадків захворювання на ботулізм після вживання в'яленої риби.