Азаров вирішив, що зниження цін на м’ясо та яйця необхідно «стабілізувати»

23 Лютого 2011, 12:06

«Як не парадоксально, нас турбує і зниження
цін на такі важливі продукти харчування як свинина, сало, яйця, м’ясо птиці.
Адже зниження цін – це зменшення доходів виробників. Як зростання, так і
зниження цін на тлі зростання цін на зовнішньому ринку – це сигнал, що нам
потрібно прикласти зусилля для стабілізації цінової ситуації», –
сказав Азаров.

Він зазначив, що досі у різних регіонах
України істотно різняться ціна на продукти. Зокрема, у Івано-Франківській
області олія подешевшала, у Львівській області ціна не змінилася, натомість у
Севастополі зросла.

«Не можуть наші регіональні ринки об’єктивно
так відрізнятися. Очевидно, що недопрацьовує регіональна влада і зовсім не
працює логістика в сфері продовольства на рівні держави», – сказав прем’єр.

Він нагадав міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку,
що створення ефективних логістичних схем і регіональних запасів продовольства
для товарних інтервенцій – це його першочергове завдання.

Нагадаємо, 21 лютого Мінагрополітики заявило
про намір закупити 10 тис. тонн свинини для стабілізації цінової ситуації на
ринку. 

Наприкінці січня в уряді заявили про намір ввезти в Україну 20 тис. тонн
гречки з Китаю з метою стабілізації цін на ринку. Кабмін пообіцяв скасувати ввізне мито й податок на
додану вартість при імпорті гречаної крупи. 

Уряд також домовився з виробниками зафіксувати оптово-відпускні
ціни на гречку.