Оковита: вода життя, вода смерті

Євген Котенко, Андрій Єрмоленко
Самогон досі залишається одним із улюблених напоїв українців
Матеріал друкованого видання
№ 30 (39)
від 25 липня, 2008

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Життя покращується, а самогон чомусь не зникає. Алкоголю всіх сортів у магазинах – хоч залийся, однак саморобна горілка й досі збуджує уми. В столичних ресторанах її подають як елітний напій, а в селах самогонкою труяться, часто насмерть. Така любов усіх питущих верств суспільства до домашньої aqua vitae – не лише гастрономічна. Це й прихильність до тих, хто роблять щось власними руками, й прагнення втерти носа горілчаним корпораціям, і чергове свідчення відірваності українців від держави..

На сайті Тижня триває голосування "Який алкогольний напій вам імпонує?". Беріть участь у голосуванні, ознайомитися з результатами он-лайн голосування можна тут.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.