Прес-релізи

Ukrainian Restaurant Seasons для столичних гурманів

Після смачного туру львіськими ресторанами- учасниками Ukrainian Restaurant Seasons- відправляємося до Києва. Що приготували тутешні заклади столичним гурманам? Загалом в Ukrainian Restaurant Seasons беруть участь 15 ресторанів із середнім чеком приблизно 500 гривень. Серед них як давно відомі й популярні місця типу IQ Bar і Soho, так і ті, що ведуть більш закрите існування, типу Place і Mille Miglia.

IQ BAR

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Салат «Цезар» з індичкою Sous Vide

Медальйони «Торнедос Sous Vide» з грибним соусом Шиитаке

Філе палтуса Sous Vide з брокколі, з Дор-блю та імбирним соусом

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Брускетта з Рікоттою і баклажанами

Тунець із листям салату, спаржею і соусом із кеш'ю

Філе Міньйон Sous Vide під соусом « Рокфор» із овочами гриль

Шоколадний мус із коньяком і горіхами в карамелі

Келих вина «Мalbec 2009 Luigi Boska Finca la Linda» (Аргентина)

IQ Bar– ресторан, що позиціонується творцями, як місце не лише для шлунку, але й для мозку: чекаючи на свою страву, тут можна розгадувати ребуси, які прикрашають стіни закладу. Та найбільш позитивне враження справляє тутешнє меню, яке, за забутою традицією ресторанів, і смачне, і корисне. М’ясо в IQ Bar готують за технологією Sous Vide– у спеціальних вакуумних духовках.  За температури 60 градусів запікають м’ясо та овочі у власному соку, залишаючи повну феєрію смаку і позбавляючи холестеринової дії на організм.

До Ресторанних Сезонів IQ Bar приготував чудову пропозицію – два ситних меню, здатних вразити смак навіть найвибагливіших гурманів. Особливу увагу зверніть на неперевершений шоколадний мус із коньяком і горіхами в карамелі.

 

SOHO

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Салат з овочами-гриль та сиром «Фета»

Гороховий крем-суп із копченими свинячими вушками

Баранячий рулет із гірчицею, розмарином та гороховим пюре

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Зелений салат із грушею-гриль, сиром і кедровими горіхами

Крем-суп із броколі, «Моцареллою» і крутонами

Палтус зі спаржею і рожевим соусом

Лимонна меренга з фруктами

Келих вина: біле «Орвіетто Класіко» (Італія)

Soho–це чудове місце і для відпочинку, і для ділових обідів. У рамках Ресторанних сезонів заклад дарує можливість спробувати доволі незвичні блюда, таку собі авторську гастрономію, що доволі приємно для більшості відвідувачів.

Наприклад, зелений салат із грушею-гриль і сиром – це взагалі неперевершена фантазійна страва, що буквально тане у роті. До того ж, вдалим здається поєднання ніжного баранячого рулету з не менш ніжним гороховим пюре. І навряд чи ще десь у Києві можна спробувати такий чудовий десерт, як лимонна меренга з фруктами.

 

PLACE

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Французький гарбузовий суп

«Із Парижа з любов'ю»

(гарячий пиріг із куркою, фуагра та печерицями)

Французький Броніз із шоколадом і фундуком

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

«Єлисейські поля» (мікс-салат, перець болгарський, помідор, оливкова олія)

Французький гарбузовий суп

«Із Парижа з любов'ю»

(гарячий пиріг з куркою, фуагра і печерицями)

Французький Броніз із шоколадом і фундуком

Келих вина «Sauvignon Blanc»

Ресторан «Place» сховався від очей у самому серці Києва, приймаючи лише справжніх фанатів своєї кухні. Тут ритуал прийому їжі вдвічі приємніший: по-перше, завдяки неперевершеній французькій кухні, по-друге, завдяки винятковому персоналу. Дизайн «Place» доволі простий, але разом із тим вишуканий, що також  залишає приємне враження.

І приготуйтеся до істинного гастрономічного шоку від тутешніх страв. Легкий салат “Єлисейські поля” зачаровує, а такого витонченого французького бронізу ви не зможете спробувати навіть у самій Франції. До речі, десерти – це окремий пункт ресторану, – знаходячись у «Place», обов’язково спробуйте десерти із основного меню. Секрет ресторану – у шеф-кухарі, який прибув із Франції, щоб прищеплювати українцям смак до високої гастрономії. Після меню «Place»неможливо не стати гурманом.

 

БАРСУК

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Суп-крем із зеленого горошку з селерою і беконом

Салат з овочів гриль із бринзою та імбирно-яблучним дресінгом

Соковита свиняча вирізка з лисичками та вершковим картопляним пюре

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Томати з анчоусами і пармезаном

Баклажани, запечені з томатами, гострим часниковим сиром і соусом «Песто»

Рисова локшина Wok із морськими гадами і тайським соусом

Ніжний пісочний пиріг із чорною смородиною і фісташковим морозивом

Келих вина «Червоне Санжовезу Ді Романо»

Ресторан “Барсук” – гостинне і затишне місце, що радує око своїм простим дизайном. Головна “фішка” “Барсука” у його відкритій кухні – будь-який відвідувач може спостерігати за приготуванням своєї страви прямо із зали ресторану. До того ж, це – ідеальне місце для поціновувачів екзотичних страв, а зокрема, –  тайської кухні.

Якщо ви віддаєте перевагу тайським стравам або ж вирішили їх скуштувати вперше, “Барсук” – ваш перший пункт призначення : тут подають екзотичну рисову локшину Wokіз морськими гадами, що не лишить байдужим нікого. Чудовою закускою перед ситним обідом або вечерею стануть баклажани,запечені з томатами, змазані гострим часниковим соусом.

 

ДЕЖА ВЮ

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Вінегрет із лососем

Борщ український із салом, домашнім хлібом та ялтинською цибулею (подається в горщику)

Зрази (капуста, м'ясо, шпінат із трьома соусами (аджика, сметана, грибний)

Чорносмородиновий морс

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Паштет із печінки з яблучним пюре

Вугор «кабаякі» на подушці з авокадо, сівіда та ікри летючої риби

Котлети з сазана з ячною кашею

Медовик із парфе з шипшини з фісташками

Келих вина на вибір: червоне сухе «Valpolicella» (Італія)/біле сухе «Pino Grigio» (Італія)

Музичний салон-ресторан “Дежавю” для відвідувачів, що прийшли сюди вперше, не вже бачене (déjà vu), а швидше небачене ніколи. Ресторан вражає своєю чудовою атмосферою. Офіціантками тут працюють лише дівчата, що о 23.00 починають витанцьовувати «макарену» для присутніх. Музика тут грає навіть у вбиральнях – до того ж, це музика з мультфільмів, що просто не може не піднімати настрій.

“Дежавю” у рамках Ресторанних сезонів пропонує спробувати як традиційну українську кухню, так і європейську. Якщо ви справжній українець, що не мислить свого життя без найпопулярнішої гарячої української страви-борщу, то ви обов’язково маєте відвідати це місце. Крім того, “Дежавю” відходить від ресторанних принципів “доброго – потрошечку”, дивуючи розмірами страв. Наприклад, вугор “кабаякі” на подушці з авакадо у даному випадку не просто японський відзвук назви, а насправді доволі велика порція найсмачнішого вугра. Такого не запропонують і  в найкращих японських ресторанах.

 

КРЕНДЕЛЬ

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Олів'є з телятиною

Пельмені з гусячою печінкою і соусом із білих грибів

Печене яблуко з цілющими травами

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Зелений салат із мідіями, ікрою корюшки і домашнім майонезом

Крем-суп із гарбуза

Теляча вирізка з пшеничною кашею

Апельсиновий кисіль із найтоншим апельсиновим печивом

Келих домашнього вина

Ресторан “Крендель” стоїть на варті давньоруських традицій. Усі, запропоновані у спеціальному й основному меню страви – це найпопулярніша гастрономія початку XX століття. Навіть дизайн переносить відвідувача у минуле – тутешні стіни прикрашають фото, зняті на початку 30-х років. Цю колекцію  власники “Кренделю” збирали серед своїх друзів і знайомих протягом 10 років.

Назва  - не просто символ для ресторану; тут дійсно пропонують різноманітні кренделі, кількість яких вражає всіх солодкоїжок. Але ще більше вражає меню до Ресторанних сезонів – воно є своєрідною машиною часу для гурманів: навряд чи вам випаде можливість ще десь спробувати пельмені з гусячою печінкою під соусом із білих грибів. А водночас смачною і дієтичною стравою для тих, хто піклується про своє здоров’я, стане ніжна теляча вирізка з пшеничною кашею. До речі, тутешня пшенична каша претендує стати взагалі окремим видом мистецтва.

 

АНІ

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Томати з сулугуні та базиліком під пікантним соусом

"Хурджін" (телятина, тушкована з овочами, запечена в лаваші)

Пахлава по-кавказьки

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Салат «Іман-баяти» (припущені овочі в запеченому баклажані)

Лаваш "Хоровец" із ніжним сулу гуні

Люля - кебаб із телятини

Пахлава по-кавказьки

Келих вина

“Ані” – справжня перлина для шанувальників кавказької кухні. Про Вірменію тут нагадує все : і меню, і дизайн, і сама атмосфера. Заходячи до “Ані”, ніби опиняєшся не просто в іншій країні, а взагалі в іншому вимірі.

Якщо ви вже потрапили до “Ані”, не відмовте собі йобов’язково скуштуйте фантастичний лаваш “Хоровец” із сиром сулугуні, адже це – взагалі основа кавказької кухні, простої і смачної водночас. Також потіште себе м’яким і соковитим люля-кебабом із телятини, що буквально тане у роті й пробуджує у душі жагу відвідати Вірменію. А овочі у запеченому баклажані (що, до речі, також є традиційним овочем кавказької кухні) – ніжні і гостренькі – збуджують потяг до здорової їжі.

 

MILLEMIGLIA

СЕРЕДНЄ ФІРМОВЕ МЕНЮ 145 грн.

Тартар із лосося з імбирним кремом, прикрашений шніт-цибулею

Листя салату з тушкованим гарбузом,із крутонами зі смаком лаврового листа і домашні гриссіні

Качина грудка з апельсиновим соусом та чіпсами поленти

ВЕЛИКЕ ФІРМОВЕ МЕНЮ 195 грн.

Пиріг зі шпінату з шафрановим кремом і хрустким беконом

Спагеті зі свіжими помідорами, базиліком і чорними оливками

Крученики з дорадо з маринованими овочами

Профітролі з шоколадною начинкою в ніжному ванільному соусі

Келих домашнього червоного вина

«MilleMiglia» – справжня спокуса для справжніх поціновувачів італійської кухні. Якщо ваша любов до Італії не закінчується піцою та Андріано Челентано, тут ви знайдете справжній рай на землі. Складається враження, що тутешню атмосферу створює сам шеф-кухар – ресторан гостинний, позитивний і неповторний. Відмовившись від традиційного ходу італійських ресторанів створювати колоритний дизайн, творці «MilleMiglia» оформили свій заклад у сучасному стилі, додавши елегантності  ісмау у кожен предмет інтер’єру.

Вишукана італійська кухня вразить своїм смаком і оформленням. Фанатам спагеті – спагеті зі свіжими помідорами, базиліком і чорними оливками, що, не дивлячись на ситність, радше збуджують апетит, аніж присипляють його, готуючи відвідувача до нових вражень. Чудовою основною стравою є качина грудка з апельсиновим соусом, яку майже ніде більше не подають у такій кількості і приготовану з такою старанністю. І, звичайно ж, яка Італія без десертів? Завершить обід або вечерю гурмана неповторний порфітролі з шоколадною начинкою, ванільний соус, котрого ви не зможете забути ніколи.

 

У київських ресторанах Ukrainian Restaurant Seasons стартують уже 21 листопада. Тож істинні гурмани, шанувальники високої гастрономії, і просто ті, хто звертає особливу увагу на свій раціон, протягом двох тижнів будуть насолоджуватися неперевершеними творіннями у кращих закладах столиці. Незабутніх вражень і – смачного! 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Теги