Прес-релізи

Літні компаньйони: правила поєднання вина та фруктів від АЛКОМАГ

Прилавки ринків і магазинів просто ломляться від соковитих свіжих фруктів. Було б нерозумно не скористатися літньою порою і не спробувати свіжі сезонні фрукти з яким-небудь цікавим вином. У цій статті сомельє ALCOMAG розкажуть про найбільш цікаві гастрономічні поєднання, і про особливості комбінування цих продуктів.

На сайті експерти https://alcomag.com.ua/ сформували велику і різноманітну колекцію вин від кращих виноробів Європи і Нового Світу. Скористайтесь послугами персональних сомельє і підберіть ідеальний напій для свого смаку і випадку!

 

 

Особливості поєднання вина і фруктів

Фрукти належать до класичних винних закусок, хоча це не означає, що будь-яке вино буде смачним з будь-яким фруктом. Деякі пари стали безпрограшними, наприклад, полуниця з шампанським, а інші - можуть просто зіпсувати настрій.

 

Так, найбільш популярні сьогодні сухі вина будуть універсальним доповненням для печених фруктів, які є менш сухі, ніж свіжі. І червоне Мерло, і біле Шардоне, витримане в бочці, можна сміливо подавати із запеченими яблуками, грушами. Для пікантності прикрасьте їх корицею або гілочкою розмарину.

 

З чим подавати свіжі фрукти

Підбір вина для свіжих фруктів вважається досить складним, а в колах гурманів ще й спірним питанням. Досвідчені сомельє кажуть, що це дуже тонка річ, і потрібно орієнтуватися на свої смакові відчуття, а не заганяти себе в строгі рамки правил.

ALCOMAG надає декілька найбільш універсальних і усталених сполучень:

  • Ігристі вина чудово поєднуються зі свіжою полуницею і цитрусовими.
  • Біле вино стане вдалою парою для винограду і яблук.
  • Рожеві вина найкраще розкривають свій потенціал з динями або кавунами.
  • Червоні десертні сорти ідеально підходять до ягід.
  • Кращою парою для червоного сухого вина стануть вишні і виноград.
  • А ось кріплені вина чудово підійдуть для цитрусових фруктів, слив, різних ягід і чорносливу.

Фруктові десерти і винні пари

Як ми вже писали, у печеному вигляді фрукти набагато краще поєднуються з вином, оскільки у такий парі не буде зайвою кислоти у смаку. Якщо ви вирішили приготувати фруктовий пиріг або іншу випічку, рекомендуємо спробувати її разом з такими винами:

  1. Напівсухі ігристі вина.
  2. Білі мускатні сорти.
  3. Солодкий рислінг пізнього врожаю.

Відкривайте для себе нові смакові аспекти і приємні враження разом з АЛКОМАГ!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Теги