Першим у домені .укр зареєстрували Януковича

21 Серпня 2013, 16:32

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в інтернеті», – сказав Азаров.

На його переконання, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх більш відкритими для громадян, та,  насамперед, для тих, хто тільки починає знайомитися з інтернетом.

«Наприклад, відтепер, щоби зайти на урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресній строчці набрати українською «Кабмін.укр» чи «КабінетМіністрів.укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в інтернеті», – сказав Азаров.

Як повідомив на брифінгу після засідання уряду голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко,  першим доменним іменем, внесеним в реєстр адрес органів державної влади у кириличному домені .укр, стала адреса «президент.укр».

Від завтрашнього дня в цьому домені почнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою.  Зокрема, сайти Кабінету міністрів, Верховної Ради і Національного центру електронного урядування можна буде відкрити за адресами уряд.укр, вр.укр, е-урядування.укр.

Як відомо, 28 лютого Міжнародна корпорація з управління адресним простором в інтернеті ICANN  ухвалила рішення делегувати Україні домен .укр.

Український мережевий інформаційний центр подав заявку на видачу Україні кириличного домену ще восени 2009 року і вже навесні 2010 року мав намір відкрити в зоні .укр реєстрацію доменних імен. Однак тоді кілька учасників координаційної ради УМІЦ не підписали заявку, що загальмувало делегування.