В Україні перевірять курятину, яку заборонили в Казахстані

20 Серпня 2013, 19:51

«Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України призупинила експорт продукції ПАТ «Миронівська птахофабрика» до Казахстану. Буде проведено розслідування для з’ясування обставин. Додаткові перевірки здійснять у зв’язку з тим, що під час транспортування чи розмитнення, найімовірніше, було порушено цілісність упаковки чи температурний режим під час транспортування територією Казахстану», – йдеться в повідомленні.

 Також у повідомленні наголошується, що вся продукція, експортована українськими птахофабриками, проходить суворий ветеринарний та фітосанітарний контроль в Україні.

«Відповідні сертифіковані лабораторії перевірили всі партії м’яса птиці, які постачалися до Казахстану», – заявили в міністерстві.

Як повідомлялось, у Казахстані з 1 серпня призупинили дію ветеринарних дозволів на ввезення продукції підприємства ПрАТ" Миронівська птахофабрика "на територію країни.

Віце-міністр сільського господарства Казахстану Гульмира Ісаєва заявила, що в ході перевірок ветеринарно-санітарних вимог м'яса птиці виявлені порушення норм безпеки.