Найбільше пожеж цього року сталося на Донеччині, найменше – на Хмельниччині

15 Серпня 2013, 07:53

Наступні сходинки у цьому вогняному рейтингу займають Харківщина, Луганщина та Одещина – 2 тис. 558, 2 тис. 326 та 2 тис. 223 пожежі відповідно.

Серед тих регіонів, що не досягли тисячної позначки, крім лідерів, – Черкащина, Кіровоградщина, Волинь, Закарпаття та Суми.

На Донецьку область припадає і найбільша кількість людей, які загинули внаслідок пожеж за цей період – 168 осіб, на другому місці Луганщина – 100, а на третьому Харківщина – 89 загиблих.

Найменшою кількістю жертв обійшлася Волинь – 12 людей, при чому і в абсолютних цифрах і за співвідношенням кількості пожеж до числа жертв. У Волинській області на 51 пожежу припадає одна людська жертва, тоді як на Хмельниччині за статистикою людина гине раз на 12 пожеж.

Водночас, інформаційна картина залишається неповною через відсутність у цьому моніторингу такого великого регіону як Дніпропетровщина. З огляду на суспільну значущість інформації на дану тему, практично всі офіційні сайти регіональних підрозділів ДСНС розміщують статистику у вільному доступі та постійно оновлюють її. І лише у Дніпропетровську працівники прес-служби категорично відмовилися надавати відповідні цифри і запропонували надіслати їм інформаційний запит.

Основні причини пожеж в регіонах: необережне поводження з вогнем та порушення правил користування електроприладами, паління дорослих у ліжку (часто у нетверезому стані), випалювання сухої трави, дитячі пустощі із сірниками.

Читайте також: За півроку у Києві сталася низка великих пожеж в історичних будівлях, ресторанах та складах

Позначки: