Суд повернув на доопрацювання клопотання прокуратури про домашній арешт екс-мера Житомира

14 Серпня 2013, 23:42

"Справа в тому, що сторона звинувачення неправильно оформила документи", – зазначив Шелепа. Отже, клопотання відхилили через невідповідність цього документа процесуальним нормам.

Шелепа зазначив, що нове судове засідання може бути призначено в тому випадку, якщо прокуратура допрацює своє клопотання і воно буде відповідати нормам закону. Коли саме відбудеться нове судове засідання, адвокат не уточнив.

"Зараз важко сказати, коли буде це нове засідання, проте ми не робимо з цього таємниці від журналістів", – сказав адвокат.

Як повідомлялось, 5 серпня Буравкова затримала прокуратура за підозрою у заподіянні шкоди Нацбанку на суму більше 20 млн грн. За даними правоохоронців, він "скоїв відчуження майна, під заставу якого два підприємства, фактичним власником яких він був, отримали кредити Європейського банку реконструкції та розвитку". Гарантією повернення даних кредитів виступала держава. 

8 листопада його відпустили з СІЗО.

Як відомо, у листопаді 2006 року слідчі прокуратури області винесли постанову про притягнення Буравкова як обвинувачуваного за підозрою в розкраданні більше $6 млн кредитів ЄБРР, які надавалися Україні для розвитку малого та середнього бізнесу під гарантії уряду, починаючи з 1995 року. Тривалий час Буравков перебував у розшуку, однак останнім часом його бачили в Житомирі.

Читайте також: Щонайменше шість колишніх мерів мають проблеми із законом.