УЄФА заборонив клубу Курченка брати участь у єврокубках

14 Серпня 2013, 14:00

Апеляційна інстанція УЄФА винесла рішення у дисциплінарній справі щодо "Металіста", яка була відкрита на підставі статей 2.04g, 2.05 і 2.10 регламенту Ліги чемпіонів УЄФА.

Апеляційна інстанція європейського футбольного союзу вивчила всі заяви та документи, подані клубом, так само як і заяви та документи, отримані від дисциплінарного інспектора УЄФА.

Клуб може подати апеляцію на дане рішення до Спортивного арбітражного суду (CAS).

У той же час, Робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацій, яка складається з п'яти членів Виконавчого комітету УЄФА, сьогодні проведе збори, на якому обговорить наслідки даного рішення для турніру.

Нагадаємо, на початку серпня CAS в Лозанні визнав договірним матч «Металіст» – «Карпати», що відбувся 19 квітня 2008 року і завершився перемогою харківського клубу з рахунком 4:0.

За рішенням суду, обидва клуби будуть змушені сплатити штрафи у розмірі еквівалентному $ 25 тис. Крім того, у силі залишилось рішення про позбавлення харківського клубу бронзових нагород у сезоні 2007/2008 років. Спортивний директор ФК «Металіст» Євген Красніков має сплатити штраф у розмірі $ 10 тис. та буде позбавлений можливості займатись будь-якою діяльністю, пов’язаною з футболом, протягом 5 років.

Як відомо, у грудні 2012 року Олександр Ярославський склав із себе повноваження президента ФК "Металіст" заявивши про тиск влади Харкова. Новим власником клубу став бізнесмен Сергій Курченко