У Києві сотні людей вийшли захищати сквер на Березняках

13 Серпня 2013, 21:25

За даними журналістів, кілька десятків молодих людей, що одягли медичні маски з метою залишитися невпізнаними, закликають ламати паркан.

Учасники акції вже стягнули з паркану металевий рекламний щит із зображенням об'єкта, який планується побудувати.

У той же час, менш радикально налаштовані активісти наполягають, що огорожу повинен прибрати сам забудовник, як належить за законом.

"Люди налаштовані радикально, позиція у всіх активна, будемо відстоювати до кінця", – сказала журналістам одна з активісток.

На місці також проводиться збір підписів місцевих жителів з адресами і телефонами, щоб їх можна було оперативно мобілізувати у разі потреби.

За акцією спостерігає кілька десятків працівників міліції. У той же час місцеві жителі стверджують, що у дворах житлового масиву в автобусах знаходиться велика кількість працівників правоохоронних органів.

Як раніше повідомлялося, 13 серпня на мешканців мікрорайону Березняки, які виступають проти знищення скверу, напали 150-200 молодиків спортивної статури. Молодики знищили наметовий протестний табір, розташований у сквері.

Згодом мешканці столичного мікрорайону перекрили дорогу на знак протесту проти забудови.

У свою чергу представники правоохоронних органів заявили, що "не відстоюють інтереси жодної зі сторін конфлікту, а забезпечують охорону громадського порядку".