У Києві на Березняках майже 200 “тітушків” напали на захисників скверу

13 Серпня 2013, 12:23

150-200 молодих людей спортивної статури, завезених забудовником ТОВ "Тельбін ІВА", знищили наметовий протестний табір, розташований у сквері. Людей із застосуванням грубої фізичної сили вигнано із зеленої зони.

Мешканці мікрорайону Березняки вже місяць проводять безстрокову акцію протесту проти забудови "зеленої зони", яка є природним бар'єром, що відокремлює мікрорайон від проспекту Возз'єднання, одного з найбільш завантажених автошляхів Києва.

Мешканці, обурені діями компанії, яка за 11 років господарювання повністю занедбала сквер, а тепер планує  побудувати торговельний комплекс без урахування громадської думки, 13 липня знесли ворота до скверу і встановили наметове містечко, чергування в якому велося цілодобово.

Ділянка за адресою вул. Серафимовича, 6а була відведена ТОВ "Тельбін ІВА" у грудні 2002 року для будівництва торговельного комплексу. Договір про оренду був підписаний у липні 2003 року гендиректором ТОВ "Тельбін ІВА" Валерієм Іщенко, який наразі є народним депутатом від УДАРу.

Під час зустрічей з мешканцями представники партії підтвердили його причетність до компанії-забудовника в минулому. Зараз, за їх твердженнями, вони засуджують забудову скверу.

Як повідомлялось, у липні мешканці Березняків і громадські активісти знесли огорожу забудовника, протестуючи проти вирубування скверу.

Нагадаємо, 20 квітня в Оболонському районі Києва відбулася акція протесту проти вирубки дерев на вулиці на вулиці Дніпроводській. Тоді міліція затримала активістів Ігоря Луценка та Віталія Грузинова.

Позначки: