Кемпінг по-українському: день СРСР, оголені жінки, VIP-острів та одна душова на 75 осіб

Суспільство
30 Травня 2012, 13:37

Отже, справдити свої надії вдасться й на порожньому місці. Тобто на проекті Litvinovka Football Fan Camp, втіленому за підтримки Київської обласної державної адміністрації.

95%

На сьогодні кемпінг у Литвинівці – це кілька десятків палаток, розставлених на радість журналістам; санвузли, у яких ще не встановили унітази; змонтована сцена без екрану, на якому планується транслювати матчі; тент, під яким облаштували бар; кілька гойдалок… Однак власники території переконані: все готово на 95%.

У червні Litvinovka Football Fan Camp вже зможе прийняти купу іноземних уболівальників.

Розміститися вони зможуть у палатках. Гостинні хазяї пропонують 600 двомісних тентів (1200 місць), 100 чотиримісних (400 місць) та 50 палаток на шістьох (300 місць). Також у кемпінгу вже бачать можливість встановити близько 500 власних палаток.

Розміститись на території з власною палаткою коштуватиме €15 на добу, каже автор ідеї створення кемпінгу Вадим Бухкалов. Двомісна палатка обійдеться в €34, €36 чи €40 на добу залежно від того, на скільки днів приїдуть у кемпінг гості. Найменшою є ціна за п’ять і більше діб, середня – від трьох діб, найдорожче коштуватиме зупинитися на один день. Вартість відпочинку у чотиримісній палатці сягне €65, €68 чи €76 на добу. На шістьох відповідно €92, €97 чи €108. Ще можна зайняти місце у автокемпінгу за €34, €36 чи €40.

У вартість входить брезентовий дах над головою, спальник, каремат та можливість насолодитись співом ТОП-виконавців української сцени, як анонсують у буклеті фан-кемпу. А також, як-то кажуть, всі вигоди…

400 людей на годину

Санблоків у кемпінгу буде п’ять. Нині там на повний хід встановлюють унітази та інші необхідні речі. Але згодом, як кажуть власники, там можна буде побачити навіть «картинки». Що ж буде на тих картинках? «Мабуть, голі чоловіки… чи жінки, – іронізує Вадим Бухкалов. – Чи квіти».

Душових кабінок, за його словами, на території кемпінгу буде 40.

Варто зазначити, що під час Євро тут сподіваються приймати близько 3000 людей на добу. «До 3000 ми зможемо прийняти комфортно та якісно, – переконані в Литвинівці. – Якщо буде більше, намагатимемося організувати щонайшвидше комфортні та якісні умови для більшої кількості людей».

Прикра арифметика, але за таких «комфортних та якісних» умов у Литвинівці іноземці можуть скористатися однією душовою на 75 чоловік. Власники в цьому жодної проблеми не вбачають. «Душ же не приймають усі.., – пояснив Тижню пан Бухкалов. – Для того аби прийняти душ, потрібно 10 хвилин щонайбільше. Ось і порахуйте: по 10 хвилин 40 разів, тобто 40 людей, то за годину в душовій можуть побувати 400 людей. І відповідно чотири тисячі за 10 годин. Тож усі будуть митись».

На жаль, люди мають звичку митись приблизно в один час – зранку та ввечері. А надто актуально це буває влітку… Які черги будуть у Литвинівці – можна лишень уявити. Але байдуже. Адже, по-перше, у рамках Litvinovka Football Fan Festival тут відбуватимуться тематичні дні країн, які в різні роки брали участь і перемагали у чемпіонатах Європи різних років. Це буде, наприклад, День СРСР, і черги виглядатимуть природно. По-друге, власники не можуть передбачити, скільки людей сюди приїде насправді. «Підрахувати можна лише опісля, – впевнені у Литвинівці. – Як можна визначити заздалегідь, скільки людей прийде на захід? Якщо рекламується концерт у якомусь клубі, то тут можна зрозуміти, якою буде аудиторія?». А по-третє, як зауважив один із журналістів, іноземці цілком можуть дотримуватися особистої гігієни за допомогою розташованого на території «гарного лісового озера». Щоправда, плавати в ньому заборонено.

Дуже важливі персони

«Краще тисяча незадоволених, ніж один потопельник», – заявляють тут. Табличок про заборону лізти у воду англійською наразі немає, натомість лише російською, але, напевно, це питання часу. Зате за додаткову плату, орендувавши вудку, на озері можна буде порибалити.

На тому самому озері на іноземних вболівальників очікує ще один сюрприз – чудовий острівець, на якому вже зараз стоять гойдалки, столи тощо. Веде на нього прикрашений соняшниками місток. Сюрприз полягає у тому, що сюди гостей Litvinovka Football Fan Camp не пускатимуть. Адже це – VIP-острів. «Він виключно для нас із партнером, відпочиватимемо тут ми та наші друзі, – пояснює Вадим Бухкалов. – Чому острів VIP? Тому що тут буду я».

Євротуристам, пояснює він, у кемпінгу і без острівця відведені місця для проживання. Пробитись до важливих персон вони не зможуть, що підтвердили у розмові з Тижнем власники кемпінгу, позаяк на підступах стоятиме охорона… І незабаром з’явиться окремий бар.

Недорого

У барах для простих смертних, кажуть, пиво коштуватиме від €1. скільки обійдеться тут, приміром, обід, це запитання, відповіді на яке не дають. Обіцяють, що ресторан буде недорогим, як «Мисливець» чи «Хуторок».

На території кемпінгу будуть встановлені банкомати. З’явиться тут і туристичне бюро для охочих замовити екскурсії вартістю «від 100 грн до 1000 і більше». Буде налагоджене постійне автобусне сполучення з цивілізацією: «Борисполем», залізничним вокзалом та станцією метро «Героїв Дніпра». Дістатись до останньої можна буде за 20 грн в один бік. Таксі звідси коштуватиме близько 150 грн.

Ті, кому до столиці їхати не захочеться, зможуть не лише подивитись футбол просто неба та ознайомитись із творчістю Руслани, Ані Лорак, Світлани Лободи, Віталія Козловського та інших зірок естради, а й за додаткову плату порозважатись на «тропі пригод», пограти у пейнтбол, покататисґ верхи тощо.

Кого це зацікавить і скільки таких охочих насправді буде, певна річ, невідомо. У Литвинівці вже очікують гостей з самої України, Англії, Голландії та навіть Японії. «Не знаю, скільки японців. Вісім вас влаштує?», – уточнює пан Бухкалов. Загалом передплачених місць на весь час проведення Євро, за його інформацією, на сьогодні «пара тисяч». Але це бог із ним. У Litvinovka Football Fan Camp впевнені: у туристів, які обирають кемпінги, незвичайний менталітет. Всі вони приїжджають без попередження і кажуть «Здрасьтє».

Здається, саме на це й розраховує вся Україна.

Позначки: