Укравтодор за 9 млн з бюджету дослідить “довговічність та надійність” доріг

5 Серпня 2013, 10:54

Найбільше грошей виділено держпідприємству «Дорцентр» на моніторинг технологій дорожніх і мостових робіт (2,26 млн грн, виконання до 30 червня 2014 року) та моніторинг якості виконання робіт з експлуатаційного утримання доріг загального користування (1,94 млн грн, до 31 грудня 2014 року). По останньому завданню має бути проведений «аналіз причин, що перешкоджають усуненню недоліків у встановлені строки та виконанню дорожніх робіт з дотриманням технології».

Третім за дороговизною є підряд на «науково-технічне забезпечення галузевих та міжнародних конференцій, форумів, семінарів, шкіл передового досвіду, тематичних виставок» – 0,67 млн грн отримає державний дорожній НДІ імені М.П. Шульгіна.

Загалом, нинішнього року Укравтодор вже замовив наукові роботи на 17,15 млн грн.

Як повідомлялось, 2012 року Укравтодор замовив наукові роботи на загальну суму 24,12 млн грн. В тому числі 2,61 млн грн коштувало «дослідження факторів впливу якості виконання робіт на довговічність та надійність конструкцій дорожніх одягів», яке потрібно виконати до кінця 2013 року.

Тиждень.ua вже повідомляв, що загальні витрати Державного агентства автомобільних доріг України за перші шість місяців поточного року склали 5 млрд 8 млн 150 тис. грн.

Нагадаємо, експерти вважають, що корупційна складова різних видів дорожніх робіт унаслідок завищення цін на матеріали, проведення фіктивних робіт та зниження якості робіт складає від 50% до 70%.

За даними Світового економічного форуму, Україна займає 137 місце у світі з 144 заякістю доріг.

Читайте також: За ремонт кілометра дороги чиновники платять "своїм фірмам" до 9 млн бюджетних гривень