У Болгарії протестувальники вирушили із Софії піднімати всю країну

3 Серпня 2013, 15:48

Марш стартував вранці перед будівлею Ради міністрів у Софії, звідки кілька десятків протестуючих проти кабінету міністра на чолі з Пламеном Орешарські вирушили в дорогу. Очікується, що учасники акції пройдуть близько 500 км до урядової резиденції Евксиноград поблизу міста Варна, де вони планують бути 14 серпня.

"Даний похід має на меті подати руку протестувальникам в регіонах і показати, що мітинги відбуваються не тільки в Софії, вони стосуються всіх, незалежно від того, хто і де живе", – зазначили організатори.

Учасники акції пройдуть через міста Пловдив, Стара Загора, Бургас і Варна. Демонстранти також розраховують, що їх чисельність під час проходження маршруту зростатиме.

Акції протесту проти болгарського уряду проводяться переважно у Софії вже більше 50 днів. Приводом для виступів стало призначення 14 червня головою Державної служби національної безпеки підприємця і медіамагната Деляна Пеевскі від партії Рух за права і свободи.

Депутати парламенту 19 червня проголосували за скасування цього рішення, однак це не заспокоїло мітингувальників громадян. Незважаючи на те, що з 5 серпня депутати парламенту республіки йдуть у відпустку, демонстранти обіцяють активізувати свою діяльність у вересні з метою домогтися негайного відходу у відставку кабінету міністрів.