Експерт: звільнення Азарова до президентських виборів викличе міжкланову боротьбу у владі

3 Серпня 2013, 16:08

«Тандем Азарова-Арбузова працює на те, щоби виховати з Арбузова не просто перспективного урядовця, а й майбутнього прем’єр-міністра, яким він може стати після перемоги Віктора Януковича. Тому це скоріше не гра проти Азарова, а колективний проект із просування Арбузова на «віпівські» урядові і політичні позиції», – заявив він.

На думку експерта, сьогодні в уряді окрім Арбузова немає особи, яка також могла б претендувати на посаду прем’єра.

«Сьогодні окрім Арбузова іншої емоційної кандидатури на посаду прем’єр-міністра немає попри прогнози експертів про боротьба за цю посаду Вілкула і Клименка», – додав він.

Водночас Карасьов не погоджується, що Азарова можуть показово звільнити з посади до виборів-2015 за економічні прорахунки.

«Навіть якщо економічна ситуація виглядатиме не дуже вдалою, то таке звільнення демонструватиме певну публічну ставку на те чи інше угрупування у владі. А це може сприяти тільки посиленню внутрішніх кланових протиріч всередині влади. Для такого показового звільнення треба визнати, що Кабмін провалився, що політика президента – також і таким чином тільки дезорієнтовувати еліти – недоречно. Крім цього, Арбузов стане мішенню як опозиції, так і представників інших угрупувань…», – зазначив Карасьов.

«Фактично нове ядро майбутнього Кабміну є в нинішньому і вже керує нинішнім урядом. Тобто ключові посади, від яких залежить економічна ситуація, – в руках цього владно донецького ядра, сформованого з Арбузова, Колобова, Клименка і Захарченка», – додав він.

Нагадаємо, експерти раніше прогнозували, що Арбузов займе місце Азарова в пік економічної кризи.

Як відомо, 15 липня Азаров пішов у відпустку, його обов'язки виконує Арбузов.