Табачник заочно порадив Арбузову вести дітей в школу згідно з законом про середню освіту

1 Серпня 2013, 15:00

За його словами, початок навчального року в середній школі визначено законом "Про загальну середню освіту», і в ньому зазначена чітка дата – 1 вересня.

«Враховуючи, що в цьому році (1 вересня – Ред.) це вихідний день, Міністерство освіти підготувало наказ, яким рекомендувало та просило всі школи провести у творчому, креативному порядку в цей день свято знань. А заняття вже почати в понеділок, 2 вересня», – пояснив Табачник.

На його думку, таким чином можна буде «виконати норму закону і провести свято, яке необхідне і важливе для першокласників».

Табачник зазначив, що 2013 року в школи піде більше 500 тис. першокласників.

Як повідомлялось, сьогодні на засіданні уряду перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, попросив міністра освіти і науки Дмитра Табачнику не хвилювати людей і назвати точну дату початку навчального року.

«До речі, школи досі не отримали інформації про дату початку навчального процесу у 2013 році. Нагадаю, 1 вересня цього року припадає на неділю. Люди хвилюються, особливо батьки першокласників. Дмитре Володимировичу, прошу нас проінформувати. Ми всі тут – теж батьки», – зауважив Арбузов.