Син оголошеного в розшук депутата Київської обради заявляє про тиск СБУ

24 Липня 2013, 07:18

«У нас є проекти, які ми реалізовуємо, і у певних людей групи осіб, виникло бажання забрати їх собі. Тому на нас зараз чиниться тиск через СБУ », – сказав Ігор Пасічник.

Він заявляє, що востаннє бачив свого батька 11 липня. 

«Може бути, його взагалі десь зловили і десь тримають. І вибивають там з нього щось», – сказав він.

Нагадаємо, СБУ викрила діяльність групи, яка заволоділа банківськими кредитами на 500 млн гривень. Правоохоронці встановили, що до складу групи входило понад 20 осіб з числа громадян України: працівники банківських установ, керівники приватних підприємств. Очолював її директор кількох приватних підприємств на Київщині, за сумісництвом депутат Київської обласної ради.

"Встановлено, що протягом 2008-2012 років зловмисники ввели шахрайську схему отримання свідомо безповоротних кредитів під заставу земельних ділянок за завищеною в 5 разів оцінкою", – повідомили у СБУ.

Розпочато кримінальні провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 ККУ(шахрайство) і ч. 5 ст. 191 ККУ(присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Депутатові обласної ради оголошено про підозру в скоєнні цих злочинів.

12 липня суд першої інстанції виніс постанову про його затримання. Депутат оголошений у всеукраїнський розшук.

З джерел ЗМІ стало відомо, що у справі про привласнення кредитних коштів банкiвських установ на суму понад 500 млн грн розшукують депутата Київської обласної ради Андрiя Пасiчника.