У Болгарії мітингувальники блокують парламент

23 Липня 2013, 23:59

Раніше правоохоронці зробили спробу вивести з парламенту деяких міністрів, депутатів і журналістів. Для цього до одного з виходів був поданий автобус, який протестувальники почали закидати камінням, розбивши кілька вікон. Кілька десятків учасників акції протесту сіли перед машиною.

Освітлення Народних зборів та ліхтарі на прилеглій вулиці  вимкнені. Поліцейські розробляють план  виведення людей з парламенту.

Депутати від колишньої правлячої партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії"  заявили, що не залишать парламент, щоб не допустити ескалації конфлікту.

 

Як відомо, антиурядові протести в Болгарії поновились після того, як  медіа-магната Деляна Пеєвські призначили головою державної служби національної безпеки.

Пеєвські повідомив, що згоден піти у відставку, але демонстранти продовжили акції протесту, вимагаючи відставки всього кабміну.

12 травня в країні пройшли дострокові вибори до парламенту, які були оголошені після того, як екс-прем'єр Бойко Борисов оголосив про відставку уряду 20 лютого на тлі протестів, що почалися у зв'язку з різким підвищенням цін на енергоресурси.

Новий уряд Болгарії в травні очолив Пламен Орешарські.