Луценко: судді провокують українців на загальнонаціональну Врадіївку

22 Липня 2013, 15:08

"Такі судові рішення (як рішення Апеляційного суду Київської області, який у понеділок підтвердив законність закриття кримінального провадження щодо Кузьміна і суддів, які ініціювали арешт Луценка – Ред.), якщо судді і далі будуть приймати такі рішення, в яких прямо пишуть: не звертайтеся до нас в суд, це неналежний спосіб захисту своїх прав, то це означає, що судді піднімають країну на загальну Врадіївку, на тотальний бунт", – сказав Луценко.

Він підкреслив, що вважає це рішення безпрецедентним.

"Вони кажуть, що звертатися до суду – це неналежний спосіб. Нас просто закликають до повстання", – вважає Луценко.

На його переконання, неправомірні дії, як співробітників міліції, так і інших правоохоронних органів, зокрема прокуратури, можуть додатково спровокувати українців на масові акції проти незаконних дій силових структур і судових органів влади.

Що стосується рішення, яке було винесено Апеляційним судом Київської області в понеділок, то,

За словами Луценка, він та його захист оскаржуватиме рішення Апеляційного суду Київської області у касаційному порядку.

"Ми будемо подавати касацію до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ", – зазначив він.

Нагадаємо, після рішення Європейського суду про незаконність свого арешту Юрій Луценко подав заяву про злочин до ГПУ, звинувативши в порушенні своїх прав заступника генпрокурора Рената Кузьміна та суддів Печерського і Апеляційного судів Києва.

Оскільки слідчі ГПУ не побачили ознак злочину, Луценко і його адвокати подали скаргу на бездіяльність працівників Генпрокуратури до Печерського суду.

Пізніше на вимогу адвокатів справу було передано до Києво-Святошинського суду Київської області, який наприкінці червня відхилив скаргу Луценка. 22 липня Апеляційний суд підтвердив рішення Києво-Святошинського суду.